Verslag Raceweekend 1 - Race 2:  Vuurwerk in tweede race BRL

 
 
De tweede race van de BRL-V6 op het circuit van Zolder was er één om te smullen. Door de reversed grid, werd de topacht van de uitslag van race 1 omgedraaid. Het kwam de race ten goede. Een groot peloton BRL-toppers streed om de podiumplaatsen. Dit weekeinde stond ook in het teken van enkele debutanten zoals A1GP Powered by Ferrari rookie Dennis Retera en Renger van der Zande.

In de beginfase zette Jacky van der Ende de sprint in, maar de kersverse vader verloor vervolgens wat terrein. In het geweld vochten mannen als Henry Zumbrink, Nelson van der Pol, Donny Crevels, en het aandringende tweetal Molenaar en Goossens om elke centimeter asfalt.
 Aanvankelijk zat ook Phil Bastiaans in deze groep, maar hij werd na een touché van de baan gezet. Alle actie en spektakel op de baan, kreeg het publiek op de banken. Toch trok uiteindelijk Donald Molnaar uit het team van Frans Collé aan het langste eind. Hij won de race voor de sterk rijdende Marc Goossens en Nelson van der Pol, die op zijn beurt weer een goede race afleverde.

Achter de topdrie was het de sterk sturende Henry Zumbrink als vierde voor Donny Crevels, Sandor van Es en Renger van der Zande. Dick Freebird vloog naar de achtste plek voor Jacky van der Ende en Peter Gerhards, die keurig de toptien compleet maakte.

Debutant Renger van der Zande verloor in de beginfase het uitzicht op het podium doordat hij even geen remdruk had, maar hij vocht zich vanaf een veertiende positie weer knap naar voren met de tweede snelste rondetijd, slechts twee duizendste achter Donald Molenaar. A1GP-rookie Dennis Retera was letterlijk ziek, zwak en misselijk, maar ondanks de griep probeerde hij het toch. Tevergeefs.
 

In de BRL Light ging de zege naar Marcel Peters uit het team van Erik van de Pas. René Zwikker en Frank Gielens reden namens AT Motorsport weer naar het podium, terwijl Erik van de Munckhof na een inhaalslag keurig vierde werd. Dick van der Donk finishte als vijfde. Pech was er voor de snelste man in de race; Chris Maliepaard. Ook Danny Bleek moest zijn debuut met pech verwelkomen. Hij was op weg naar het podium tot zijn koppeling het begaf.

De kop is eraf met schitterende races. De reversed grid zoals ook onder andere gebruikt in diverse topklassen zoals FIA WTCC, F3 Euroseries en GP2, heeft zijn waarde bewezen met de spannende tweede race.

Bron:
RaceXpress/B. Kaligis