Verslag Raceweekend 1 - Race 1: Marc Goossens en Marijn van Kalmthout winnen kick-off BRL

 
 
Marc Goossens en Marijn van Kalmthout winnen kick-off BRL

Marc Goossens en Marijn van Kalmthout behaalden de eerste zeges van het BRL-seizoen. Goossens, die de pole voor zich had opgeëist, verzilverde deze in de eerste race. De wedstrijd begon met een nat circuit, maar zonder Chris Maliepaard en Danny Bleek. Beide talenten moesten met lede ogen langs de kant toekijken door problemen met de BRL Light.
In het begin was de baan nog nat, maar halverwege ontstond er een droge lijn. Goossens kon daarin een aardig gat maken en consolideerde. In de eindfase zette regerend kampioen Donald Molenaar nog een aanval, maar Goossens reed koel naar de zege. Om de derde plaats was er een mooi gevecht tussen Nelson van der Pol en Donny Crevels, dat in het voordeel uitviel van Van der Pol. De vijfde positie kwam in handen van Phil Bastiaan voor Henry Zumbrink, Renger van der Zande, Jacky van der Ende, Sandor van Es en Patrick Borst.

Marijn van Kalmthout won de BRL Light. Een mooie beloning na de pech van gisteren. René Zwikker hield de traditie van AT Motorsport in stand door weer een podium te scoren. Erik van den Munckhof maakte het podium compleet. Hiermee doen de ‘oudjes’ het nog uitstekend. Frank Gielens eindigde keurig al vierde en Marcel Peters reed er vlak achter naar de topvijf. Femke Terpstra pakte een zwaar bevochtte zesde plek voor Leo Kurstjens. Maliepaard kende pech doordat hij zijn auto vlak voor de race niet aan de praat kreeg. De monteurs zijn nu een nieuwe motor aan het plaatsen voor de tweede race. Danny Bleek had problemen met de schakelmechanisme en kon zo op een pechvol debuut terug kijken.

Bron: RaceXpress/B. Kaligis