Coureur Bart van Raamsdonk

       
Facts  

 
Naam Bart van Raamsdonk  
Geboortedatum 04-08-1984  
Geboorteplaats Dordrecht (NL)  
Woonplaats Kapellen (BE)  
Opleiding Bachelor Business Administration (BBA)  
Werk Business Consultant  
     
     
Race CV  
2004 - Wintercursus gevolgd bij RSZ.  
  - EU-licentie behaald.  
2005 - 3 x 2-uurs race meegereden in Seat Endurance Cup met David Buijs bij Equipe Verschuur.  
2006 - Seizoen 1e rijder in Seat Cupra Cup met Team Hamspeed/Equipe Verschuur. Eindresultaat;10e.  
  - En race meegereden in Seat Endurance Cup met Infinity Racing.  
2007 - Seizoen Suzuki Swift Cup. Beste resultaat 2e Circuit Assen. Eindresultaat; 8e.  
  - En race meegereden in Seat Endurance Cup met Infinity Racing.  
2008 - Seizoen Suzuki Swift Cup. Beste resultaat 3e Circuit Zandvoort. Eindresultaat 8e.  
2009 BRL-V6    
2010 BRL-V6 in de Dutch Supercar Challenge.    
       
       
Persoonlijk verhaal  
Van kleins af aan ben ik al een groot auto fan. Aangestoken Door mijn vader en andere familie leden. Mijn interesse voor de autosport kwam rond mijn 12e doordat ik voor het eerst in aanraking kwam met (Indoor)karting. Vanaf dat moment karte ik vaker, volgde Formule 1 en tijdens mijn eerste bezoek aan Circuit Zandvoort voor een training van een oom van mij was ik verkocht.

Daarna ben ik vaak met vrienden gaan karten en op mijn 16e kocht ik van mijn geld een eigen kart. Hierna ben ik veel gaan karten op de outdoor kartbaan in Wilrijk, Antwerpen.

Nog steeds een groot auto race fan, moest en zou ik mijn race licentie halen. Toen ik 20 was heb ik de wintercursus in 2004 gevold bij de RSZ en vervolgens deze afgesloten met het behalen van mijn Europese race licentie.

Hier ben ik ook in aanraking gekomen met een andere tak van de autosport namelijk driften: Het gecontroleerd zo dwars mogelijk door een bocht gaan, heel erg gaaf en goed voor je wagenbeheersing. Ook hier deelgenomen aan de driftcursus bij de RSZ.

Na het behalen van mijn racelicentie kwam al snel het race seizoen van 2005 eraan en ik wilde natuurlijk erg graag gaan racen. Na het zoeken van sponsors had ik genoeg geld bij elkaar gekregen om een 3 races te rijden in het N.K. van de Seat Cupra Cup bij Ecuipe Verschuur met David Buijs als teammaat.

In 2006 had ik genoeg sponsorgeld om een volledig seizoen als "1e coureur" te rijden in de Seat Cupra Cup met Raymond Wigger als teammaat voor het team Hamspeed racing welke ook werd gerund door Equipe Verschuur.

In 2007 was het het jaar van de veranderingen, de Suzuki Swift Cup werd gelanceerd en het zag er uit als een goede wagen en klasse. Mijn voordeel was dat ik nu alleen de races kon rijden en niet afhankelijk was van een teammaat. Dit jaar ben ik overgestapt naar deze klasse en ook een ander team namelijk Team Bleekemolen. Dit was een erg leuk jaar voor leermomenten, de races waren qua strijd heftig en er was een goede competitie. In 2008 heb ik ook nog een jaar gereden bij Bleekemolen in deze klasse. Het waren 2 zeer leuke jaren, alles was goed geregeld, vooral de organisatie van de Suzuki Swift Cup welke als cupsponsor Formido bouwmarkten had en nog steeds heeft.

Al deze races waren een geweldige ervaring en ik ben van plan voorlopig nog niet te stoppen met Racen. In 2009 heb ik gekozen voor weer een nieuwe klasse; de BRL-V6! Dit is een mega verschil met een kleine voorwiel aangedreven auto als de Suzuki Swift. De BRL-V6 is achterwiel aangedreven, heeft veel power (375pk) en weegt bijna niets (925kg). Daarnaast ontbreekt het aan alle luxe als die van een omgebouwde straat auto, het wordt erg heet in de wagen en er is ook geen stuurbekrachtiging. Een echte mannen wagen en wel gaaf dus! Dit jaar rijd ik tussen een groot aantal Nederlandse en Belgische top coureurs en de competitie voor mij zal dan ook niet makkelijk zijn. Dit betekend dat ik dit jaar naast trainen op het Circuit (welke beperkt is in de BRL-V6) een hoop zal trainen in de sportschool om in nog betere staat en conditie de races te kunnen rijden.

In 2010 gaat deze BRL-V6 verder onder de vlag van de Dutch Supercar Challenge en verlaten we het Dutch Power Pack. Vanaf nu gaan we strijden tegen Porsches, Aston Martin's en andere exoten.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit seizoen ook weer een geweldig seizoen wordt met veel actie op de baan en hopelijk een podium plaats. Ik wens iedereen die deelneemt en komt kijken op het circuit heel veel plezier en succes toe in dit nieuwe seizoen!

Bart van Raamsdonk