BRL-V6; De auto

Het door Weytech Technical Assistance ontwikkelde spaceframe van chroommolybdeen vormt de basis voor de auto; de kunststof body zorgt samen met de grote en brede wielen, de uitgebouwde wielkasten, de spoilers en de imposante diffuser voor een stoer uiterlijk. De auto beschikt over een onafhankelijke wielophanging met vele afstelmogelijkheden. Voorin ligt een Ford 4,0 V6 met een vermogen van 325 pk.

De totale auto weegt slechts 925 kilo. Via een sequentiële zes-versnellingsbak met powershift worden de achterwielen aangedreven. Het technisch concept voor het BRL kampioenschap staat voor drie jaar vast en wordt in deze periode dan ook niet gewijzigd. Dit driejarensysteem maakt het concept waardevast. Alle auto’s worden gebouwd door Weytech en zijn, om de races zo aantrekkelijk mogelijk te maken, volkomen gelijk.

Er worden gelijke onderdelen gebruikt en motor, kabelboom en motormanagementsysteem zijn verzegeld. Zo zullen de afstelling van de auto en de rijkwaliteiten van de coureur de doorslag geven voor een goede klassering.

Het zeer strikte technische reglement voorziet in een eenvoudig af te stellen en te onderhouden raceauto. Er wordt gebruik gemaakt van betaalbare onderdelen die door de organisatie worden geleverd. Elke vorm van tuning is verboden en testen mag alleen tijdens door de organisatie bepaalde gezamenlijke testdagen.
 

 

   
Technische specificaties
Motor:
- Moderne V6 injectiemotor van Ford;
- Inhoud : 4000 cc;
- Vermogen : 325 pk;
- Koppel : 440 Nm;
- Injectie 6 enkele gaskleppen met vaste diameter;
- Motormanagement verzegeld;
- Kabelboom verzegeld.

Gewicht:

- 925 kg.
 
Versnellingsbak/aandrijving:
- Drenth sequentiële 6- versnellingsbak met powershift;
- Rechte vertanding;
- Speciaal koppelingshuis;
- Centraal hydraulisch druklager;
- 1 plaats Tilton koppeling met aluminium vliegwiel;
- Drenth sperdifferentieel met verzegeld sper.
Banden:
-
Hoosier banden;
- 8J x 15” voor;
- 10J x 15” achter.
Remmen:
-
Wilwood schijfremmen rondom;
- Voor diameter 300mm;
- Achter diameter 260mm.
Overige:
- Onafhankelijke wielophanging;
- Verstelbare AST schokdempers;
- o.a. verstelbaar camber, caster en roll-center;
- Ingebouwde airjacks;
- Volledige kunsstof body uit afneembare delen